Υλικά:
Για 2-4 άτομα
600 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
50 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια ολόκληρα κρεμμύδια στιφάδου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό από σταφύλι
2 κομμένες λεπτές φέτες πράσινα μήλα
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
λίγο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Απολαύστε το με κόκκινο κρασί και λευκό ρυζάκι!
Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κύβους χοιρινού και αλατοπιπερώνετε, στη συνέχεια πλένετε καλά τα μήλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά και ανακατεύετε προσεκτικά. Έπειτα προσθέτετε το λάδι και τους κύβους χοιρινού συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχή για να μη λιώσουν τα κρεμμυδάκια μας.
Μετά προσθέτετε το χυμό από τα σταφύλια μας και το μηλόκρασο και βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μήλα, το κουκουνάρι, το φασκόμηλο και λίγο αλατοπίπερο συνεχίζοντας το βράσιμο για 20-25 λεπτά. Στο τέλος σερβίρετε το φαγητό και το συνοδεύετε με ρύζι.