Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φέτες χοιρινό φιλέτο κομμένο σε φέτες
500 γραμμάρια φρέσκιες πέννες
250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Λίγο λευκό κρασί
Λίγο ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Συνοδεύεται με λευκό κρασί και ζυμαρικά!
Σε ξύλο κοπής κόβετε σε φέτες τα φιλέτα χοιρινού. Στη συνέχεια, σ’ ένα τηγάνι πολύ ζεστό, με λίγο ηλιέλαιο τηγανίζετε τα φιλέτα επί 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφήνετε κατόπιν τα φιλέτα στην άκρη και πετάτε το λάδι από το τηγάνι και χωρίς να το πλύνετε, «σβήνετε» με λευκό κρασί ώσπου να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τη φέτα και την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως τα χτυπήσετε στο μίξερ. Ανακατεύετε τη σάλτσα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε επί 10 λεπτά τις πέννες. Σ’ ένα πιάτο βάζετε τα φιλέτα, αφού ρίξετε λίγη σάλτσα και μετά προσθέτετε τις πέννες , με την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.