Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια ψαρονέφρι
2 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αν είστε λάτρεις των ψητών αλλά προσέχετε, τότε αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει αρκετά
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και να μας το χτυπήσει, εάν επιλέξουμε να κάνουμε εμείς την προεργασία θα πρέπει να το κόψουμε εμείς σε λεπτές φέτες και να τις χτυπήσουμε με ένα βαρύ αντικείμενο για να ανοίξουν.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά και 1 κουτάλι της σούπας παρμεζάνα τριμμένη, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα περνάμε από τη φρυγανιά και την παρμεζάνα φροντίζοντας να κολλήσουν και από τις δύο πλευρές και να καλύψουν την εξωτερική επιφάνεια του κρέατος.
Στη συνέχεια, αφού έχουμε ζεστάνει λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρέας σε αυτό για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αμέσως μετά αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια για 4 με 5 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
Όλα αυτά μαζί με το κρέας τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά με μισή ώρα.
Σερβίρουμε με σαλάτα με ρόκα και πορτοκάλι.