Χοιρινά παϊδάκια με πουρέ πατάτας

by sidagi.gr
478 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα παϊδάκια
100 γραμμάρια μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
160 ml Νερό
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, κομμένο κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κύβο βοδινού
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
300 γραμμάρια κέτσαπ
800 γραμμάρια χοιρινά παϊδάκια

Για τον πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά λαχταριστά παϊδάκια για το μεσημεριανό σας

Για τα παϊδάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα χοιρινά παϊδάκια και αλατοπιπερώστε.
 Στη συνέχεια, ρίξτε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και θερμαίνετε τη καλά.

Ρίξτε τα χοιρινά παϊδάκια στο τηγάνι και μαγειρεύετε τα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Κατόπιν, ρίξτε όλα τα λαχανικά δηλαδή τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε τα ελαφρά, ώστε να κρατήσουν την υφή τους και τη γεύση τους.

Εάν έχουν δημιουργηθεί πολύ λιπαρή ουσία στο τηγάνι, αφαιρέστε τη και αφήστε τόση όση χρειάζεται.
Στη συνέχεια, ρίξτε τη κέτσαπ, το νερό προσθέστε τον κύβο διαλύστε τον μέσα στα υγρά της σάλτσας ρίξτε και το μέλι και αφήστε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν, έως ότου δέσει η σάλτσα.

Για τον πουρέ πατάτας
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα