Chocolate mousse

by sidagi.gr
450 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
7 αυγά ξεχωριστά ασπράδια – κρόκοι
25 γραμμάρια ρούμι
Βανίλια

Εκτέλεση:

Λαχταριστή μους μαύρης σοκολάτας με έντονο άρωμα και γεύση που θα σας απογειώσει

Λιώνουμε  σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, να λιώσει κι αυτή. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να χτυπηθούν σε μαρέγκα. Αφού γίνει σφιχτή η μαρέγκα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά- σιγά τους κρόκους αυγού. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σιγά- σιγά με το σύρμα.

Αφήνουμε την μους στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα και είναι έτοιμη.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα