Υλικά:
Για 4-6 άτομα
225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Η βασική συνταγή για μια επιτυχημένη σοκολατένια γκαναζ
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν από τη χρήση.