Υλικά:
1 χήνα στα δύο κιλά περίπου
1 κιλό κάστανα
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε το γιορτινό τραπέζι με γεμιστή χήνα αντί για γαλοπούλα!
Ετοιμάστε το γιορτινό τραπέζι με γεμιστή χήνα αντί για γαλοπούλα!
Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βγάζουμε τα εντόσθια της χήνας, τη καψαλίζουμε και τη πλένουμε με καυτό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τη χήνα με τα κάστανα και στη συνέχεια ράβουμε με σπάγγο.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για 2,5 ώρες σε μέτριο φούρνο. Κάθε τόσο προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και σάλτσα μέχρι να ροδοψηθεί.