Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το cheesecake
500 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης (2 συσκευασίες)
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
600 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (3 συσκευασίες)
170 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (1 κονσέρβα)
Χυμό από 4 μεσαία λεμόνια
Μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη
Φράουλες κομμένες στη μέση για διακόσμηση
Για την μαρμελάδα φράουλα
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια προαιρετικά
Εκτέλεση:
Απολαυστικό και δροσερό γλύκισμα με επικάλυψη μαρμελάδας για όλες τις ώρες
Για το cheesecake
Ρίχνετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο (24 εκ) και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμόνι και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση της μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό για τουλάχιστον 4 ώρες.
Όταν πήξει, απλώνετε πάνω από το cheesecake τη μαρμελάδα φράουλα και διακοσμήστε με ψιλοκομμένες φράουλες.
Για την μαρμελάδα φράουλα
Πλένετε καλά τις φράουλες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους.
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.