Cheesecake σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνα καραμέλα

by sidagi.gr
867 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
110 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
25 γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
340 γραμμάρια κουβερτούρα
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
3 αυγά
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια μασκαρπόνε

Για την επικάλυψη πραλίνα καραμέλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
180 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια γλυκόζη
75 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς

 

Εκτέλεση:

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα γλυκά, τότε δοκιμάστε μια νέα εκδοχή για αυτό το γλυκό

Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι) 20 εκ.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, φουντούκια μαζί με το βούτυρο  μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε τον πάτο.

Για τη γέμιση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά καλύπτουμε με την πραλίνα καραμέλας.

Για την πραλίνα καραμέλα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί.
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.

Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα και περιχύνουμε το cheesecake με την καραμέλα και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα