Υλικά:
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, λιωμένη
1 1/2 κούπα φρέσκα μούρα
1 κούπα φρέσκα βατόμουρα
3/4 κούπας τριμμένα μπισκότα για cheese cake
1/2 κούπα σάλτσα βατόμουρου
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
1 συσκευασία βανίλια
200 γραμμάρια τυρί κρέμα μαλακό
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο γλυκό!
Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να πήξει αρκετά και να στέκεται.
Σ’ ένα άλλο μπολ, βάλτε το κριμ τσιζ και χτυπήστε το στο μίξερ, ν’ αφρατέψει. Προσθέστε τη σοκολάτα και συνεχίστε 1′ ακόμη το χτύπημα, να ενσωματωθεί.
Ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Μοιράστε το μους σε 6 ποτήρια παγωτού, βάζοντας σε στρώσεις εναλλάξ, κουταλιές μους, 1 κουταλιά τριμμένα μπισκότα, μερικά φρούτα και 1 κουταλιά σάλτσα.
Τελειώστε με φρούτα και σάλτσα. Αφήστε το γλύκισμα να σταθεί στο ψυγείο, 3 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρετε.