Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
125 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια
(75 ml) λιωμένο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας (45 ml) συσκευασμένο καφέ ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
Για την κρέμα
3 συσκευασίες τυρί κρέμα των (250 γραμμαρίων το καθένα) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) βραστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Δροσερό και ξεχωριστό cheesecake με άρωμα καφέ για όλες τις ώρες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ºC.
Για τη βάση
Στο μούλτι ρίχνετε τα μπισκότα ολικής με τα καρύδια και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα. Στη συνέχεια ανακατεύετε μαζί με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο.
Πιέστε το μείγμα μέσα στη φόρμα με αποσπώμενο πάτο 23 εκ. και αφήνετε στην άκρη.
Για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ ρίξτε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε το σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε το μίξερ το το ζαχαρούχο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τα αυγά, τον καφέ και τη βανίλια, ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 60 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και μετά αποθηκεύστε το cheesecake στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Για την επικάλυψη
Πριν σερβίρετε το cheesecake χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα.