Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
1 συσκευασία μπισκότα ολικής άλεσης
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για τη γεμιση
4 αυγά
1 3/4 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ
2-1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές σούπας τεκίλα
1 κουταλιά της σούπας triple sec
450 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 φόρμα με σούστες 28 εκ.
Αλουμινόχαρτο
Νερό
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απλώστε το μείγμα μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας και ψήστε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Σε αυτό τυλίξτε επιφανειακά ολόγυρα την φόρμα και τοποθετήστε τη μέσα σε ένα ταψί.
Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε σε δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί κρέμα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα γέμισης μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια γεμίζετε ζεστό νερό το ταψί μέχρι τη μέση της φόρμας και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Τέλος αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε με χτυπημένη σαντιγί.