Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 ½ πακέτο μπισκότα της επιλογής σας
70 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
50 γραμμάρια αμύγδαλα
Για την επικάλυψη με κρέμα λεμόνι
4 αυγά
325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 κατσαρόλα
1 αυγοδάρτη
1 βάζο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι ή τσέρκι ρυθμιζόμενο.
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλιτζάνι του καφέ βραστό νερό.
Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.
Για την επικάλυψη με κρέμα λεμόνι
Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.