Υλικά:
Για 6-8 άτομα
200 γραμμάρια φράουλες πολτοποιημένες
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια μπισκότα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το cheesecake αλά φράουλα και απογειώστε τη γεύση
Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε στη δυνατή σκάλα, σταδιακά ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μούλτι και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα και την χτυπημένη σαντιγί.
Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.