Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 πακετάκια των 200 γραμμαρίων ανθότυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλας
1.5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χειμωνιάτικο γλυκό με ιδιαίτερη γεύση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το μέλι, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
Ψήνετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά.
Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα και απλώνετε από πάνω, σε μικρές κουταλιές, τη μαρμελάδα φράουλας. Με μαχαίρι “χαράζετε” τη μαρμελάδα απλώνοντας την στην υπόλοιπη επιφάνεια σε ακανόνιστα σχέδια σαν νερά μαρμάρου.
Ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.