Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 ¾ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
¾ φλιτζανιού + 3 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό + 2 κουταλιές νερό
¼ φλιτζανιού σως μήλου προαιρετικά
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 συσκευασία 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας μερεντα
Εκτέλεση:
Για ένα γευστικό πειρασμό με έντονη και πρωτότυπη γεύση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το νερό, σως μήλου, και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσει και αδειάζεται εύκολα.
Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα από το τυρί κρέμα και την μερέντα και κάντε με ένα μαχαίρι σχέδια να πάει παντού το μείγμα.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε σε τετράγωνα.