Cheesecake

by sidagi.gr
846 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμμάρια  τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
Χυμο απο μισό λεμόνι
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώνετε το μείγμα τυριού με τη σαντιγί μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Στρώνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το γλυκό  στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με  μαρμελάδα φράουλα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα