Χαλβάς με μυζήθρα

by sidagi.gr
610 προβολές

Υλικά:

Μισό κιλό μυζήθρα ανάλατη

8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό

230 γραμμάρια βούτυρο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 βανίλιες

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο ενώ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την μυζήθρα.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο ενώ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με την μυζήθρα.

 

Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.

 

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα