Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
2 λεμόνια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 συσκευασία τυρί χαλούμι κομμένο σε φέτες περίπου 1 1/2 εκατοστά πάχος
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Προθερμαίνετε το φούρνο στους περίπου 200 ° C. Κόψτε το λεμόνι σε λεπτές. Χρησιμοποιώντας ένα γουδί και γουδοχέρι πολτοποιήστε το σκόρδο, αλάτι, βότανα, πιπέρι. Προσθέστε στο γουδί το ελαιόλαδο, το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Κόβετε το χαλούμι σε φέτες, απλώστε το μείγμα πάνω απ΄το τυρί και απλώστε τις φέτες λεμονιού πάνω απ΄το τυρί. Ψήνετε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά και σερβίρετε.
Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!
[mc4wp_form id=”52856″]