Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 λεπτές φέτες χαλούμι
3 ντομάτες σφιχτές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ αμύγδαλα ξεασπρισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε λαχταριστή σαλάτα με χαλούμι, ντομάτα και αρωματικό δυόσμο για να συνοδέψτε το μεσημεριανό σας
Πλένουμε τις ντομάτες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος ( τον αφαλό και τη μύτη τους).
Κόβουμε κάθε ντομάτα σε χοντρές ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις ακουμπάμε ξανά σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.
Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σε κάθε ροδέλα ντομάτας βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη σως με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ντομάτα σε ένα πιάτο και μετά τοποθετούμε τις φέτες χαλούμι – ντομάτας εναλλάξ όπως κάνουμε και στην caprese σαλάτα.