Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
2 βρασμένα παντζάρια κομμένα σε ροδέλες
200 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε ροδέλες
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Πρωτότυπη και εύκολη σαλάτα με απαλή γεύση που θα εξιτάρει τον ουρανίσκο σας!
Για τη σαλάτα
Σε επιφάνεια κοπής κόψτε το μανούρι σε ροδέλες 1 εκ. Στη συνέχεια κόψτε στο ίδιο μέγεθος και τα παντζάρια.
Σε τρία ξεχωριστά μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και τη γαλέτα. Περνάτε τις φέτες από μανούρι πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και τέλος στη γαλέτα. Στη συνέχεια τηγανίστε το μανούρι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές και μετά στραγγίξτε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα πιάτο βάζετε μια φέτα παντζάρι μετά μια φέτα πανέ μανούρι και συνεχίζετε το στρώσιμο των υλικών μέχρι να ολοκληρωθεί η σαλάτα. Τέλος ραντίστε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
Για το ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ δηλαδή το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλάτι και το πιπέρι.