Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις μπρουσκέτες
4 φέτες από πολύσπορο καρβέλι
240 γραμμάρια μασκαρπόνε
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
80 γραμμάρια ελιές πράσινες κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσια
4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο
Για τη σως πέστο
80 γραμμάρι κουκουνάρι
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Χορταστικό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα
Για τη σως πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Για τις μπρουσκέτες
Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τις φέτες από το πολύσπορο καρβέλι.
Με μια σπάτουλα αλείφετε το μασκαρπόνε και προσθέτετε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνετε τα σάντουιτς με τη σάλτσα πέστο και τα ψήνετε στο γκρίλ ή σε μικρή σαλαμάνδρα για 3 λεπτά.
Σερβίρετε σε πιάτο, προσθέτοντας αν θέλετε πασπαλίζοντας με πράσινες ελιές από πάνω.