Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε 12 φέτες
170 γραμμάρια burrata τυρί ή ρικότα
Μείγμα με θαλασσινό αλάτι και βότανα (θυμάρι, δεντρολίβανο)
περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
12 τεμάχια και ψημένα στη σχάρα φέτες ψωμί
1 φλόγιστρο μαγειρικής προαιρετικά
Εκτέλεση:
Λαχταριστό γλυκό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά
Στο πάγκο της κουζίνας κόβουμε στη μέση το ροδάκινο και μετά σε 12 λεπτές φέτες ή σε κυβάκια.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού πάνω σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω το κρεμώδη τυρί. Πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με λίγο μείγμα από αλάτι και βότανα.
Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Με την βοήθεια του φλόγιστρου καίμε την καστανή ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου πάνω στις μπρουσκέτες.
* Αν δεν έχετε το κατάλληλο εξάρτημα για να λιώσει η ζάχαρη, τότε βάζετε την ζάχαρη σε τηγάνι και την λιώνετε μέχρι να γίνει καφέ. Ρίχνετε τη λιωμένη ζάχαρη πάνω από κάθε ροδάκινο και σερβίρετε.