Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις μπρουσκέτες
1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες ή μεγάλες φέτες ψωμίου
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο
3 αυγά βρασμένα, κομμένα σε φέτες
Για τη σως πέστο
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
80 γραμμάρια κουκουνάρι
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Για τη σως πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Για τις μπρουσκέτες
Σε άφθονο νερό βράζετε τα αυγά σε σιγανή φωτιά για 8 λεπτά, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τα αυγά σε φέτες.
Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής κόβετε τη μπαγκέτα σε πάγιες φέτες για να βγαίνουν τα κομμάτια μεγαλύτερα. Στη συνέχεια απλώνετε από μια κουταλιά του γλυκού σως πέστο, μια φέτα ντομάτα και από μια φέτα αυγό. Αφήνετε για 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.