Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις μπρουσκέτες
4 φέτες από πολύσπορο καρβέλι
240 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
10 φέτες προσούτο κομμένες στη μέση
4 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο
Για τη σως πέστο
80 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Για τις μπρουσκέτες
Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τις φέτες από το πολύσπορο καρβέλι.
Με μια σπάτουλα απλώνετε το πέστο σε κάθε μπρουσκέτα, προσθέστε από μια φέτα τυρί μοτσαρέλα και από 2 φέτες προσούτο.
Για τη σως πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.