Υλικά:
Για 8-10 άτομα
Συστατικά για 12 μπρουστέτες
12 φέτες ψωμί
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
1 κιλό φράουλες, να πλένονται και κομμένες σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
φρέσκο θυμάρι προαιρετικά
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά γλυκές μπρουσκέτες για να κεράσετε τους φίλους σας
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ξίδι μπαλσάμικο σε με μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνετε το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σε ένα ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε πάνω τις φέτες ψωμιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
Στη συνέχεια κόβουμε με σε μικρά κυβάκια τις φράουλες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας ταυτόχρονα τις φέτες γι να μην καούν.
Τις βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και απλώνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βαλσάμικο μέσα στις φράουλες και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τις φράουλες πάνω σε κάθε μπρουσκέτα και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
Δείτε την video συνταγή ΕΔΩ.