Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
1 χούφτα ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά (μαϊντανός, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κολίανδρος)
2 φλιτζάνια γαλέτα η τριμμένα δημητριακά
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστές και ζουμερές μπριζόλες πανέ με τρήματα παρμεζάνας για το μεσημεριανό σας
Βάζουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τις θρυμματίζουμε ώστε να γίνουν ψίχουλα διαφορετικά χρησιμοποιούμε γαλέτα. Τρίβουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Ανακατεύουμε τα δημητριακά με την παρμεζάνα και τα αρωματικά. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ. Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγο αλεύρι.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις περνάμε από το αλεύρι. Στη συνέχεια, τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα ψωμιού με την τριμμένη παρμεζάνα. Τις πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσουν επάνω τα ψίχουλα. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Καλό είναι να αφήσουμε τις μπριζόλες με την επικάλυψη για 30 λεπτά πριν τις τηγανίσουμε. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, τις βάζουμε μέσα και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα ρηχό ταψί και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτα με μαρούλι και ελιές.