Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη των μπράουνις
1 κούπα καστανή ζάχαρη
4 extra μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 2/3 κούπας αλεύρι
2/3 ξινόγαλα ή κρέμα γάλακτος
2/3 κούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 βανίλιες
1 κούπα βούτυρο για το άλειμα
300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη λευκή
Για το λευκό γλάσο
3 κούπες άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές γάλα
1 βανίλια
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 κούπα βούτυρο
Για το σοκολατένιο γλάσο
1/ ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Ότι πρέπει για ξεκινήσετε τη μέρα σας γεμάτη γεύση και ενέργεια
Για τη ζύμη των μπράουνις
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος,το βούτυρο, ζάχαρη ,τη καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε τα, ώσπου να σχηματιστεί λείο και ενιαίο μείγμα. Ζεσταίνετε το μείγμα χωρίς να το βράσετε.
Κατεβάζετε το σοκολατένιο μείγμα από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Προσθέστε τα αυγά, το ξινόγαλα ή κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και τα καρύδια κι ανακατέψτε τα καλά μ ‘ ένα κουτάλι.
Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε μια τετράγωνη φόρμα 28 εκ. αφού πρώτα τη βουτυρώσετε και την αλευρώσετε και ψήστε στο φούρνο στους 175 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) για 30 λεπτά.
Βγάζετε τα μπράουνις από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στη φόρμα.
Για το λευκό γλάσο
Χτυπήστε στο μπλέντερ ή στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το λευκό γλάσο και αδειάστε το πάνω στο κέικ πάνω μέσα στο ταψί και τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά (να κάτσει το μείγμα).
Για το γλάσο σοκολάτας
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας κι ανακατέψτε επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να σχηματιστεί λείο γλάσο.
Για την ολοκλήρωση των μπράουνις
Ρίχνετε το σοκολατένιο γλάσο επάνω στο λευκό μέσα στη φόρμα και ξανά τοποθετείτε τα μπράουνις για άλλα 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το μείγμα.