Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι συν 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι συν 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
5 κούπες θρυμματισμένο ψωμί με λίγο τυρί τριμμένο της επιλογής σας
8 μπουτάκια κοτόπουλο
1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Λαχταριστά μπουτάκια πανέ τηγανιτά με μείγμα μουστάρδας και τριμμένο ψωμί
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι με τα μυρωδικά και αραδιάζετε εκεί τα μπουτάκια, τα βάζετε στο μείγμα της μουστάρδας και μετά στα τρίμματα ψωμιού.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 180 βαθμούς τότε ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για περίπου 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας το κάθε πέντε λεπτά.
Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.