Κοτόπουλο στο φούρνο με κάστανα
Εποχιακό και εκλεπτυσμένο γεύμα – ένα αρωματικό και νόστιμο ψητό εμπνευσμένο από μια τέλεια μέρα του φθινοπώρου.
Έμεινα έκπληκτη πόσο λίγες συνταγές ήταν εκεί έξω με κοτόπουλο και κάστανα που δεν περιελάμβαναν πολλά ψωμιά και γέμισμα ολόκληρου κοτόπουλου. Τα κάστανα ακούγονταν επίσης σαν μια ωραία προσθήκη κρέατος που προσθέτει πολύ λίγες θερμίδες. Το κοτόπουλο μαγειρεύτηκε τέλεια. Τρυφερό, πραγματικά υγρό και τέλεια καρυκευμένο. Το κομμάτι του κρασιού προσθέτει τόσο ωραίο βάθος γεύσης.
Ένα άλλο πλεονέκτημα; Τα μπούτια κοτόπουλο μπορούν να προετοιμαστούν το προηγούμενο βράδυ.
Για 4-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
8 μπουτακια κοτόπουλου
250 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 πράσο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ λίτρο κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κλωναράκια μαϊντανό
½ λίτρο ζωμό κότας
4 κόκκους πιπέρι
λίγο μπράντι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Πλένουμε τις φτερούγες μαζι με τα μπουτάκια. Έπειτα στεγνωνουμε τα μπουτάκια και τις φτερούγες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια μαζι με τις φτερούγες και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ.
Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό και λόγο αλάτι.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.
Τοποθετούμε τα μπουτακια με τις φτερούγες σε ένα πυρίμαχο ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό, το μπράντι και τα κάστανα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Περισσότερς συνταγές με κοτόπουλο
Κοτόπουλο με κριθαράκι