Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Λίγο πιπέρι
3 κουταλιές του γλυκού ξίδι
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση:
Μπορείτε να γαρνίρετε τις μελιτζάνες πάνω σε πιτούλες και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί από πάνω!
Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις ξεπλένετε και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Τις αφήνετε να «σταθούν» για 1 ώρα, τις ξεπλένετε με άφθονο νερό (με αυτόν τον τρόπο η ελαφρά πικρή γεύση της μελιτζάνας) , τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις πιέζετε με τις παλάμες σας, να στεγνώσουν καλά.|
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν «χρώμα». Κατόπιν προσθέτετε τους κύβους τις μελιτζάνας, τις ντοματούλες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ξίδι, τη ζάχαρη και λίγο πιπέρι. Σιγοβράζετε στο τηγάνι για 20 λεπτά, να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια αδειάζετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με πιτούλες και ψωμί.