Υλικά:
Για 8-10 άτομα
2 φιάλες των 750 ml κόκκινο κρασί, όπως Rioja
340 γραμμάρια κονιάκ, όπως Hennessy
340 γραμμάρια λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau
340 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
225 γραμμάρια σιρόπι ζάχαρης
2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα
3 – 4 λεμόνια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 με 4 μικρά πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές φέτες
12 μύρτιλλα πλυμένα
10 φράουλες πλυμένες
πάγος
340 γραμμάρια σόδα λεμόνι ή λάιμ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Δροσερή σανγκριά με έντονο άρωμα και γεύση φρούτων
Τοποθετήστε το κρασί, κονιάκ, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκάλι, απλό σιρόπι και κανέλα σε ένα δοχείο 4-λίτρων και ανακατώστε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέστε τα φρούτα και ανακατεύετε. Καλύψτε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ημέρα ή έως και 2 ημέρες.
Γεμίστε ένα δοχείο τα δύο τρίτα γεμάτο με πάγο. Ρίχνουμε στη Sangria στην κανάτα (ανάλογα με το μέγεθος της κανάτας σας) και από πάνω ρίχνουμε την σόδα, εάν επιθυμείτε.
Προσθέστε μερικά από τα μουλιασμένα φρούτα για γαρνιτούρα και ανακατεύετε να αναμειχθούν.
Σερβίρουμε με πάγο σε ποτήρι Old Fashioned ή κρασοπότηρο, και γαρνίρετε με μερικά από τα φρούτα.