Υλικά:
Για 4-6 άτομα
600 γραμμάρια σμέουρα ή βατόμουρα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα σμέουρα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ’ τα σμέουρα.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα “πέσει” τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.