Black forest Πάβλοβα

by sidagi.gr
829 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για την Πάβλοβα
5 μεγάλα ασπράδια αυγών, θερμοκρασία δωματίου για την μαρέγκα
170 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
3/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για την σαντιγί
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη
1 συσκευασία κεράσια κονσέρβα
120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και αφράτη Πάβλοβα με ζουμερά κεράσια και σοκολάτα γκανάζ για όλες τις ώρες

Για την Πάβλοβα
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη με το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και τα ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα. Μόλις γίνει λευκό πηχτό μείγμα ρίχνετε σταδιακά το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύετε γρήγορα, επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και το μείγμα γίνει σφικτή μαρέγκα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο μίξερ.

Χωρίζετε τη μαρέγκα σε 2 δίσκους σε ένα φύλλο σιλικόνης και ψήνετε για 1 ώρα στους 160 βαθμούς. Μόλις ψηθεί αφήνετε τη μαρέγκα στο φούρνο για αρκετή ώρα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου μέχρι να κρυώσει.
Βγάζετε απ’ τον φούρνο και με ένα πιρούνι σπάστε την κρούστα της μαρέγκας (προαιρετικά) και βάζετε από πάνω την σαντιγί. Καλύπτετε με τα στραγγισμένα κεράσια και συνεχίζετε απλώνοντας λίγη ποσότητα από την γκανάζ. Στη συνέχεια καλύπτετε την Πάβλοβα με τον δεύτερο δίσκο μαρέγκας και συνεχίζετε την επικάλυψη με τα υπόλοιπα υλικά.

Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα