Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας ή της επιλογής σας
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 αυγό
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 κουπ πατ σχήμα καρδιάς
200 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς για τον αγαπημένο σας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στο κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο. Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Με τη βοήθεια του κουπ πατ κόβετε τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς. Έπειτα τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 – 15 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε ένα – ένα μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα.