Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και γλυκά μπισκότα σοκολάτας με επικάλυψη ζάχαρης
Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο. Ανακατέψτε μαζί με το το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Κτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη. Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ. Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες.
Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.