Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι κάρδαμο
2 σταγόνες ζαχαροπλαστικής της επιλογής προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πρωτότυπα μπισκότα για με απαλή γεύση για όλη την οικογένεια
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε στο μείγμα το αυγό και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. * Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε. Έπειτα καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η ζύμη μας.
Αφού περάσουν οι 2 ώρες αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στη μέση ώστε να έχουμε 2 μπάλες. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε 1 εκ πάχος φύλλο.
Κόψτε με ένα στρογγυλό κουπ πατ μπισκότων αφού το βουτήξτε πρώτα σε αλεύρι. Τοποθετήστε κάθε μπισκότο σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα μικρότερο κουπ πατ πατήστε ελαφρά τα μπισκότα ώστε να σχηματίσει το σχήμα του “κουμπιού”. Στη συνέχεια με ένα ξύλινο καλαμάκι ανοίγετε 2 τρύπες στη μέση του μπισκότου τη μια δίπλα στην άλλη.
Ψήνουμε στους 160 ° C για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διακοσμήστε με μια λεπτή κόκκινη κορδέλα περνώντας τη ανάμεσα από τα μπισκότα.