Υλικά:
2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
Ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη λιωμένη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι μελάσα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε μέσα ένα αυγό, μετά ρίχνουμε το νερό και τη μελάσα. Σταδιακά προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα της μελάσας. Σχηματίζουμε μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.