Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα μπισκότα
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
Για την επικάλυψη των μπισκότων
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
¾ φλιτζανιου τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
Λαχταριστά μπισκοτάκια με άρωμα και γεύση σοκολάτας για να συνοδέψετε το αγαπημένο σας ρόφημα
Για τα μπισκότα
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και με τα δάχτυλά μας ανακτεύουμε το βούτυρο με το αλέυρι.
Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη και ζυμώνουμε με το αλέυρι για να ενωθούν καλά τα τρία υλικά.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί σε σχήμα τετράγωνο και απλώνουμε τη ζύμη στην επιφάνειά του, πατώντας τη ζύμη ελαφρά με τα δαχτυλά μας.Στη συνέχεια με ένα πηρούνι τρυπάμε τη ζύμη.Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη ζύμη να ψηθεί στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
Για να φτιάξουμε την επικάλυψη των μπισκότων, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1/3 φλιτζανιού τσαγιού καστανή ζάχαρη και ¾ φλιτζανιού τσαγιού ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα που θα ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με αυτή την κρέμα.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σε αυτό το στάδιο κόβουμε τα μπισκότα και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε να έχουν.
Συνοδέψτε το με καφέ με κανέλα και μπαχάρι.