Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
3 αβγά
1 βανίλια κάψουλα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού με ζάχαρη άχνη! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Πηνελόπη!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα των λεμονιών. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας συγχρόνως.
Αφού γίνει μια απαλή και ζύμη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Μέθος 1 ) Μπορείτε να ανοίξετε την ζύμη σε φύλλο 1 εκ. και να την κόψετε με κουπ πα και μετά να ψήσετε τα μπισκότα.
Μέθοδος 2) Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο λίγο από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια σε σχήμα κεφτέ. Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στην ζάχαρη άχνη και τα πασπαλίζουμε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι ζύμης με την ζάχαρη.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 15 λεπτά.