Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα μπισκότα
4 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια φυτική μαργαρίνη
2 αυγά
1 κολοκύθα των 420 γραμμαρίων θρυμματισμένη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια (να τοποθετηθεί στην κορυφή του παγώματος)
Για το frosting
1 πλάκα (85 γραμμαρίων) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και αφράτα μπισκότα κολοκύθας με έντονο άρωμα και γεύση
Για τα μπισκότα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, κανέλα, γαρίφαλο και τζίντζερ σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνετε την ζάχαρη στο κάδο του μίξερ.
Προσθέστε στο κάδο την θρυμματισμένη κολοκύθα, τα αυγά και 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε τα μέχρι ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Χαμηλώνουμε τη σκάλα του μίξερ στη χαμηλή και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι και ανακατεύουμε αργά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατέψτε το μείγμα με τις σταφίδες. Με μια κουταλιά του γλυκού πλάθεται σε μικρές μπάλες και τα τοποθετείτε στις λαδόκολλες του ταψιού.
Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά και σερβίρετε.
Για το frosting
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Όταν παγώσουν τα μπισκότα μας αλείφουμε το frosting με ένα μαχαιράκι από πάνω.