Μπιφτέκια λαχανικών με αρακά και πατάτα

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτάκι μπύρα
1 μικρή βρασμένη πατάτα
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος, ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1/2 φλιτζάνι αρακά
1 τριμμένο καρότο

Εκτέλεση:

Ακόμα και η νηστεία μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστική


Σε αντικολλτικό τηγάνι ζεσταίνετε τον αρακά με 1 κουταλιά της σούπας φυτική μαργαρίνη μαζί με τα κρεμμυδάκια και το καρότο.

Βάζετε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ κι ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Στο χυλό προσθέστε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τα μπιφτέκια.

Με το υπόλοιπο λάδι αλείψτε ένα ταψάκι και ψήστε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά.

Συνοδέψτε το με νηστίσιμο ρύζι με ρεβίθια.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα