Μπιφτέκια από φακές

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Μία κούπα φακές
Τρεις κούπες νερό
Μία κουταλιά της σούπας γάλα από σόγια
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ένα ψιλκομμένο καρότο
3/4 της κούπας βρώμη κομμένη στο μπλέντερ
3/4 της κούπας ψίχα ψωμιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε για 45 λεπτά τις φακές στο νερό με το αλάτιμέχρι να μαλακώσουν και τονερό να εξατμιστεί. Τσιγαρίζουμε για πέντε λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

Βράζουμε για 45 λεπτά τις φακές στο νερό με το αλάτιμέχρι να μαλακώσουν και τονερό να εξατμιστεί. Τσιγαρίζουμε για πέντε λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε το πιπέρι, το γάλα σόγιας, τη βρώμη και τη ψίχα τις φακές και το κρεμμύδιμε τα καρότα. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μερικά μπιφτέκια.

Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα