Υλικά:
Για 4-6 άτομα
50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
300 γραμμάρια πραλίνα κακάο
125 γραμμάρια φρέσκο γάλα125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια λικέρ Cointreau
300 γραμμάρια σαντιγί
Δύο κρόκοι αυγών
10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας
30 γραμμάρια ζάχαρη
Μία δόση βανίλια σκόνη
Εκτέλεση:
Σπέσιαλ γλυκό για εξαιρετικές περιπτώσεις
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και δένουμε με τους κρόκους και τη ζάχαρη σε αραιή κρέμα. Σουρώνουμε μέσα στην μπασίνα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την πραλίνα.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε συγχρόνως τη μουσκεμένη ζελατίνα και το λικέρ. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο. Κατά διαστήματα, βγάζοντας το από το ψυγείο, το ανακατεύουμε για λίγο.
Όταν κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε πολύ καλά και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.