Υλικά:
Για 4-6 άτομα
180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι 100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι κινέζικο μείγμα μπαχαρικών προαιρετικά
1/2 φλιτζάνι 113 γραμμάρια πολύ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό
500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα καλοκαιρινό γλύκισμα για το πρωινό σας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το κινέζικο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους και το ενώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με το αλεύρι. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ½ κουταλιά του γλυκού παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Το παγωμένο νερό βοηθά να δημιουργηθεί σταδιακά μια ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε τα ¾ από το μείγμα της ζύμης μέσα σε ένα πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι για να ισιώσει το μείγμα. Προσθέτουμε από πάνω τις ψολοκομμένες φράουλες και από πάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.