Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
Ξύσμα από 1 λάιμ
1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
4 ολόκληρoi κρόκοι αυγών
2 συσκευασίες τυρί κρέμα 200 γραμμαρίων η καθεμία
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Εύκολο γλυκάκι για το πρωινό σας με απαλό άρωμα
Για τη βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ. Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.