Μπάρες μπράουνις με γεμιστά μπισκότα

by sidagi.gr
555 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου  113 γραμμάρια
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη  300 γραμμάρια
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
20 γεμιστά μπισκότα (μπλε συσκευασία)

Εκτέλεση:

Απολαυστικά μπράουνις με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και κρέμα σοκολάτας για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, δεύτερη σκάλα φούρνου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τετράγωνο διαστάσεων 22εκ.  
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε  το βούτυρο  και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.

Απλώστε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήστε για 25-30 λεπτά.  
Όταν τελειώσετε ψηθούν οι μπάρες μπράουνις, βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε πίσω στο φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.  

Συγχρόνως σε μπέν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φύστικοβούτυρο. Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και καλύψτε τις μπάρες με το μείγμα του φυστικοβούτυρου. Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα