Υλικά:
Για 4 μερίδες
4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Stracciatella (200 γραμμάρια /400 ml)
50 γραμμάρια βούτυρο
4 μέτριες μπανάνες
100 ml λικέρ Grand Marnier
40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Υπέροχος συνδυασμός από καραμελωμένες μπανάνες με δροσερό παγωτό Carte D’Or!
Λιώνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε κατά μήκος και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το λικέρ (με προσοχή, γιατί πιτσιλίζει). Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με την καστανή ζάχαρη και τις τοποθετούμε σε πιάτα.
Βάζουμε από μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Stracciatella στις μπανάνες.
Σερβίρουμε αμέσως.
Προετοιμασία : 30 Λεπτά
Παραμονή στην κατάψυξη : 0 Λεπτά