Υλικά:
για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
βανίλια
για το μπακλαβά:
1 κιλό φύλλο
1 κιλό καρύδι κοπανισμένο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο κοπανισμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ μπουκάλι ελαιόλαδο περίπου
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
μερικά γαρύφαλλα ολόκληρα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρίφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλα, το κοπανισμένο γαρίφαλλο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε άνα μέτριο ταψί,στρώνουμε ανά δύο τα φύλλα και ανάμεσα ρίχνουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια,κόβουμε σε ρόμβους καικαρφώνουμε τα ολόκληρα γαρίφαλλα.
Ζεματάμε το λάδι και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
Βάζουμε το μπακλαβά να ψηθεί σε μέτριο φουρνο για 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει,περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό,4 φλιτζάνια ζάχαρη 1κουταλιά χυμό λεμονιού και λίγη βανίλια.
Βράζουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ΄πενα μέτριο σιρόπι και περιχύνουμε το μπακλαβά.