Μπακαλιάρος ποσέ με πράσο

by sidagi.gr
508 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κρεμμύδι καθαρισμένο
2 δαφνόφυλλα
λίγοι κόκκοι πιπεριού
λίγα κλωναράκια άνηθο
500 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα
350 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
1 μπακαλιάρος φρέσκος (περίπου 2 κιλών) ολόκληρος, καθαρισμένος
λίγα κλωναράκια σέλινο
2 καρότα

 

Εκτέλεση:

Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε θρεπτική αξία και σε καλά λιπαρά Ω 3 -6  που βελτιώνουν τον οργανισμό

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 4 λίτρα νερό σε και προσθέτουμε το σέλινο, τα πράσα, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, τον άνηθο και λίγο αλάτι.
Όταν πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το ψάρι με δύο κουτάλες για να μην διαλυθεί και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Προσθέτουμε στον ζωμό το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι να υπολογίζουμε ότι έμειναν περίπου τέσσερα γεμάτα φλιτζάνια.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού. Ανακατεύουμε ζωηρά για να μην σβολιάσει και στο τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού.
Παράλληλα, βράζουμε τα λαχανάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Τοποθετούμε τα λαχανικά γύρω από το ψάρι και σερβίρουμε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα